Kranenbouwer Spierings stopt als eerste ter wereld met dieselkranen

09-03-2023
124 keer bekeken

Spierings Mobile Cranes stopt met de bouw en de verkoop van conventionele dieselkranen. Voortaan produceert de Osse kranenbouwer alleen nog duurzame, hybride modellen. Daarmee is het het eerste bedrijf in de wereld dat uitsluitend kranen bouwt die volledig elektrisch hijsen.

Spierings Mobile Cranes stopt met de bouw en de verkoop van conventionele dieselkranen. Voortaan produceert de Osse kranenbouwer alleen nog duurzame, hybride modellen. Daarmee is het het eerste bedrijf in de wereld dat uitsluitend kranen bouwt die volledig elektrisch hijsen. Daarnaast kan het nieuwste model, de SK487-AT3 City Boy, ook volledig elektrisch rijden, hiermee kan de lokale uitstoot volledig worden gereduceerd.

Uitsterven
 ‘De elektrificatie van de bouwplaats kan alleen maar slagen als de fabrikant vooroploopt’, aldus chief executive officer Koos Spierings. ‘Onze binnenlandse klanten beseffen al dat dit de toekomst is. Voor onze buitenlandse klanten is het even wennen, maar we zijn ervan overtuigd dat zij ook snel de voordelen zien van deze beslissing. Uiteindelijk sterven de conventionele dieselkranen uit.’

De hybride torenkranen van Spierings Mobile Cranes zijn uitgerust met lithium-ionbatterijen. Dat maakt ze geschikt voor emissievrije inzet op iedere bouwplaats. Voor noodgevallen is de kraan uitgerust met een kleine 3-cilinder stage 5-dieselmotor. Tot op heden heeft Spierings Mobile Cranes ruim 150 elektrische kranen uitgeleverd, die beter bekend staan als eLift.

Bron: Nieuwsbrief Nederland Elektrisch

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen