Webinar: Stikstof, de gevolgen voor de bouw en infra

08-11-2022
166 keer bekeken

Woensdag 2 november heeft de Raad van State uitspraak gedaan waardoor voor elk bouwproject aangetoond moet worden dat de realisatie niet bijdraagt aan een vergroting van de stikstofuitstoot. Kijk hier een webinar terug dat Koninklijke Bouwend Nederland op 4 november organiseerde over de gevolgen.

Woensdag 2 november heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de Porthoszaak. De uitspraak is een drama voor de bouw. Door de verplichting weer voor elk bouwproject aan te moeten tonen dat de realisatie niet bijdraagt aan een vergroting van de stikstofuitstoot nemen kosten toe en zal de vergunningverlening enorm vertragen.

Dat betekent in het kort dat er voor elk bouw- of infraproject waar nog geen vergunning voor is, een Aerius-berekening gemaakt en goedgekeurd moet worden. Dit zal 3 tot 6 maanden extra vertraging opleveren, omdat er te weinig Aerius-specialisten zijn en gemeenten over onvoldoende kennis beschikken. Komt de Aerius-berekening niet op 0 uit dan wordt de tijd nóg langer omdat er dan extern gesaldeerd moet worden. Er worden daarom grote vertragingen verwacht. Op vrijdag 4 november organiseerde Bouwend Nederland een webinar om de uitspraak en de gevolgen daarvan voor de bouw en infra verder toe te lichten.

Kijk via de link hieronder het complete webinar terug of ga direct naar één van de onderdelen daaruit.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen