Werkbezoek N395 met elektrische asfalt spreidmachine

04-07-2022
313 keer bekeken

Op 29 juni brachten partners van INDUSA een werkbezoek aan de N395. Naast de primeur van de asfalt spreidmachine wordt er nog meer elektrisch materieel ingezet op de bouwplaats van de N395, zoals een elektrische wals en elektrische kranen.

Naast de primeur van de asfaltspreidmachine wordt er nog meer elektrisch materieel ingezet op de bouwplaats van de N395, zoals een elektrische wals en elektrische kranen. Al bij de aanbesteding van de reconstructie besteedde de provincie specifiek aandacht aan een duurzame uitvoering van het project. Niet voor niets is Brabant al 3 jaar op rij de duurzaamste publieke opdrachtgever van Nederland.

Bouwbedrijf BAM Infra Nederland, die de uitvoering van de reconstructie van de N395 voor haar rekening neemt, deelt de duurzame ambitie met de provincie. Zo streeft de BAM naar een emissieloze bouwplaats en is het in de toekomst de bedoeling om volledig emissieloos te asfalteren. De inzet van volledig elektrisch aangedreven materieel levert hieraan een belangrijke bijdrage. Zo kan de asfaltspreidmachine op een volle accu zo’n 5 á 6 uur draaien. Hierna kan de accu eenvoudig gewisseld worden. Door deze machine voortaan in heel Nederland in te zetten, bespaart BAM per jaar ruim 93.000 kilo CO2 en ruim 115.000 gram stikstofoxide per jaar.

Lees meer en bekijk de video hier: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/verkeer-en-vervoer/2022/elektrische-asfaltspreidmachine-in-gebruik-op-n395

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen