PIANOo presenteert public report over Buyer Groups

17-03-2022
279 keer bekeken

Meer kennis en een groter netwerk. Dat heeft de deelname aan de Buyer Group zero emissie bouwmaterieel voor Carla Vosmaer opgeleverd. De Project- en contractmanager Team Onderhoud en Adviseur verduurzaming Infra bij Provincie Noord-Brabant en betrokken bij INDUSA zegt dit in het rapport van PIANOo.

Het digitale Public Impact Report bevat informatie over wat de deelnemende partijen (marktpartijen en overheden) binnen de diverse Buyer Groups het afgelopen jaar hebben gedaan. Een belangrijk succes van een Buyer Group is dat verschillende publieke opdrachtgevers onderling resultaten uitwisselen. Opdrachtgevers doen mee aan deze Buyer Groups om ervaringen met elkaar te delen en om nieuwe ideeën op te doen.

Buyer Group Zero Emissie Bouwmateriaal

Bij de Buyer Group Zero Emissie Bouwmateriaal kwamen ze onder andere tot de ontdekking dat er voor dit complexe vraagstuk nog geen oplossing is die voor iedereen hetzelfde is. Vanwege de diverse en brede markt is het leerzaam om met elkaar inzicht te krijgen in de mogelijkheden. De ambities kunnen alleen gerealiseerd worden door een nauwe en soms nieuwe manier van samenwerken met de markt, al vóór de uitvraag: "Alleen ga je sneller, samen kom je verder."

Deelname

Carla Vosmaer is enthousiast over haar deelname aan de Buyer Group. “Het heeft ons ook een monitoringstool opgeleverd die we kunnen gebruiken in ons project. En ik heb inzicht opgedaan in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het uitvragen van zero emissie bouwmaterieel.”

Over de Buyer Groups

Het Buyer Group-programma is ontstaan uit het Nationaal Plan MVI (Maatschappelijk Verantwoord Inkopen). Dit is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uitgevoerd door PIANOo en Rijkswaterstaat. Het Buyer Group-programma werkt nu voor meerdere ministeries en aan diverse maatschappelijke opgaven, zoals de MVI-thema’s circulariteit, diversiteit en inclusie, ketenverantwoordelijkheid, klimaat, milieu, en social return en ook op gebied van innovatie.

In een Buyer Group werken publieke opdrachtgevers praktijkgericht samen aan een gedeelde marktvisie en inkoopstrategie.

Wil je meer lezen over het Public Impact Report van de Buyer Group Zero Emissie Bouwmateriaal, klik hier https://future-communication.instantmagazine.com/rws-pianoo/buyer-groups-2021/zero-emissie-bouwmaterieel/

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen