TCO-model voor mobiele werktuigen

03-02-2022
324 keer bekeken

Met als doel de verschillen in kosten inzichtelijk te maken tussen conventionele mobiele werktuigen en schone emissieloze mobiele werktuigen, heeft SEB (Schoon en Emissieloos Bouwen) een Total Cost of Ownership (TCO) model ontwikkeld.

Het model moet infra-bedrijven gaan helpen bij het maken van een keuze voor de aanschaf en inzet van duurzame mobiele werktuigen.

Het TCO-model is een onderdeel van de routekaart waar SEB aan werkt. Deze routekaart moet de bouwsector op weg helpen naar schoon en emissieloos bouwen in 2030.

Gebruiksvriendelijk dashboard

Het TCO-model is volgens SEB een gebruiksvriendelijk, openbaar dashboard om de totale kosten van duurzame mobiele werktuigen inzichtelijk te maken ten opzichte van conventionele werktuigen. Zo geeft het ontwikkelde model onder andere duidelijkheid over de kosten die de aanschaf en inzet van schone mobiele werktuigen met zich meebrengen. Maar ook geeft het model informatie over welke subsidiemogelijkheden daar tegenover staan.

Initiatief

Schoon en Emmissieloos Bouwen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bekijk het TCO-model en de achtergrondnotitie.

 

 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen