INDUSA faciliteert bij het verduurzamen van een infrawerk via contract- en aanbestedingsdocumenten

13-01-2022
379 keer bekeken

Als je een uitvraag voorbereidt voor infrastructureel project, wil je natuurlijk graag in contractdocumenten en de inschrijving leidraad duurzame aspecten opnemen en uitvragen via de aanbesteding. Maar, HOE en WAAR doe je dat nou eigenlijk?

Dat is een vraag die velen zullen stellen als zij zich in de geschetste situatie bevinden. INDUSA wil daar graag bij helpen en biedt de Brabantse gemeenten de mogelijkheid om met een specialist op het gebied van duurzaam inkopen daadwerkelijk duurzaamheid een plaats te geven in de uitvoering van projecten in de infrastructuur.

Remco de Jong, strategisch inkoper bij de Provincie Noord-Brabant, kan je op weg helpen in je zoektocht naar een manier die past bij jouw organisatie, om duurzaamheid toe te passen in de infrawerken.

Remco is naast Inkoopadviseur, ook toetser van contract- en aanbestedingsdocumenten (RAW-bestekken, Vraagspecificaties, Annexen, Basisovereenkomsten, Inschrijvingsleidraden (Best Value)) die in opdracht van een IPM-projectteam door Ingenieursbureaus opgesteld worden, voordat ze worden gepubliceerd op www.Tenderned.nl.

Remco weet hoe en waar je het beste duurzaamheid een plek kunt geven in de contract- en aanbestedingsdocumenten. “Mijn rol”, zo licht De Jong toe, “is om gemeenten die vragen hebben te helpen. Vanuit mijn expertise kan ik meekijken in bestaande inschrijvingsleidraden of contractdocumenten om hen vervolgens te adviseren welke stappen ze op het gebied van verduurzaming kunnen zetten. Hetzij in de eisen, hetzij in de gunningscriteria aan de hand van wat wij bij de provincie al hebben gedaan.”
De provincie is, drie jaar op rij, volgens Bouwend Nederland de ‘duurzaamste publieke opdrachtgever’ in 2021, 2020 en 2019.

Je kunt met vragen bij hem terecht via de mailbox van INDUSA (indusa@brabant.nl). Remco neemt daarna zo snel als mogelijk telefonisch contact met je op.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen