Nieuw platform over circulair inkopen

22-12-2021
381 keer bekeken

Met als doel het versnellen van een circulaire economie door inkoop is onlangs het platform ‘Ikwilcirculairinkopen.nl’ online gebracht. Het platform gaat organisaties helpen bij het circulair inrichten van het inkoopproces en circulair opdrachtgeverschap.

Ikwilcirculairinkopen.nl is ontwikkeld in opdracht van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI): een samenwerking tussen MVO Nederland, PIANOo, NEVI en Rijkswaterstaat. VCI is zoals wellicht bekend het vervolg op de Green Deals Circulair Inkopen (GDCI) en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Site met adviezen

Op de site Ikwilcirculairinkopen.nl vind je onder andere tips over hoe je de uitvraag moet voorbereiden en je een circulaire vraag daadwerkelijk vormgeeft. Maar er worden ook adviezen gegeven voor elke rol in een organisatie die betrokken is bij circulair inkopen. En er zijn praktijkvoorbeelden die laten zien wat er al kan op het terrein van circulair inkopen en waar de leerpunten in zitten.

Circulair inkooptraject

Het platform is voor iedereen die een rol speelt in een circulair inkooptraject bij een organisatie met een professionele inkoopfunctie. De informatie die wordt gegeven is er voor zowel eindgebruikers als toeleveranciers. Want ook die laatste moeten circulair gaan inkopen om hun afnemers, de eindgebruikers, een circulair aanbod te kunnen doen.

Bekijk het platform: www.ikwilcirculairinkopen.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen