Viva La Via: de weg naar een circulaire aanpak

27-10-2021
300 keer bekeken

De Buyer Group Circulaire Viaducten houdt op 29 oktober een expositie op de Floriade, waarin circulaire viaducten en bruggen centraal staan. Er zijn 23 voorstellen van deelnemers aan de SBIR circulaire viaducten samengebracht en geëxposeerd.

Voor drie circulaire viaducten, winnaars van de SBIR, wordt de handtekening gezet onder de opdracht tot realisatie. Deze expositie valt samen met de opening van twee circulaire bruggen.

Deze expositie bestaat uit oplossingen/ideeën/innovatievoorstellen voor circulaire viaducten, die bij de SBIR Circulaire Viaducten van Rijkswaterstaat zijn aangedragen. Met bijna 30 vertalingen van circulaire viaducten is Viva La Via de eerste collectiepresentatie van circulaire kunstwerken in de wereld. In de expositie wordt een gezamenlijk beeld gecreëerd over wat er nu al circulair kan worden uitgevraagd en welke innovatievragen nog moeten worden doorontwikkeld.

De expositie heeft ten doel om opdrachtgevers en marktpartijen te inspireren, verbinden en motiveren om de transitie naar circulaire viaducten verdere impulsen te geven. De expositie zal ook bijdragen aan het betrekken van ‘koplopers’ bij de Buyer Group Circulaire Viaducten en daarmee bundelen van krachten en het delen van kennis in dit vakgebied.

Bij interesse in deelname aan de Buyer Group Circulaire Viaducten, informeer gerust via de trekker van de Buyer Group, Maurice van Rooijen (maurice.vanrooijen@pianoo.nl).

Expositie Viva La Via is te zien in het Paviljoen Food Forum op het Floriade terrein in Almere.  Het bezoekadres is Arboretum West 100, 1325 WB Almere.

Meer informatie over het programma en aanmeldmogelijkheden hier. https://circulairebouweconomie.nl/agenda/circulaire-viaducten-en-bruggen/

Bron: PIANOo

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen