Standaard voor Rood fietspad

19-10-2021
516 keer bekeken

Er komt een standaard voor Rood fietspad met product- en duurzaamheidseisen. De themagroep Uniformering Asfaltmengsels van BouwCirculair is hiermee bezig.

De standaard bevat een productblad voor een vrij liggend rood fietspad en een productblad voor een aanliggend rood fietspad.

Voorschriften

Op de website van BouwCirculair wordt aangegeven dat deze productbladen verder gaan dan de gebruikelijke productbladen. Zo wordt naast de maximale MKI-waarde ook type asfalt, gradatie, type rode steenslag en percentage pigment voorgeschreven. Deze standaard is in te zetten als er in het ontwerp geen bijzondere eisen voor extra veiligheid of esthetiek zijn gesteld.  Benieuwd naar de productbladen? Ze zijn via deze link https://moederbestek.nl/asfalt/productblad/ naar de website van Moederbestek te downloaden.

Webinar

Met als doel de werking van de standaard voor een rood fietspad toe te lichten, zetten BouwCirculair en Platform WOW een webinar op touw. Deze webinar heeft plaats op dinsdag 7 december van 9.30 tot 10.30 uur. Interesse om deel te nemen? Stuur een email naar info@bouwcirculair.nl ovv Rood fietspad.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen