TU Delft pioniert met slimme wegen

17-08-2021
293 keer bekeken

Een wegdek dat precies bijhoudt hoe veel verkeer eroverheen gaat en een Smart Mobility Hub die inzicht geeft in het gebruik van de verschillende vervoersmiddelen en het reizigersgedrag.

En het wegdek is ook nog eens circulair. Voor de proef wordt namelijk de Plastic Road aangelegd.

Twee jaar

Deze innovaties worden de komende twee jaar op de TU Delft Campus uitgevoerd. Voor de ene proef wordt binnenkort een stuk Plastic Road aangelegd. De sensoren in dit circulaire stuk wegdek, draaien op artificiële intelligentie en geven inzicht in voetgangers- en fietsersstromen. De Smart Mobility Hub is een plek waar men snel van vervoersmiddel kan wisselen zoals leenauto’s, leenfietsen of het openbaar vervoer.

Samenwerking

De projecten zijn een samenwerking tussen de TU Delft Campus, Delft on Internet of Things (Do IoT) en het Mobility Innovation Centre Delft (MICD). De combinatie van Do IoT en het MICD leidt naar verwachting tot een versnelling van innovatie op het gebied van duurzame en intelligente mobiliteitsoplossingen.

“Het ontwikkelen van slimme mobiliteitsoplossingen vraagt om snelle, betrouwbare mobiele communicatie-infrastructuur. Wij beschikken over de laatste wetenschappelijke inzichten van de TU Delft op het gebied van communicatietechnologie, die we meteen kunnen testen in de praktijk, samen met innovatieve startups en bedrijven”, aldus programmamanager Lenneke de Voogd-Claessen van Do IoT.

Meer weten? Check deze info: https://www.tudelftcampus.nl/nl/blog/2021/07/05/slimme-mobiliteitssystemen-houden-delft-leefbaar-en-bereikbaar/

 

Fotocredit: Foto MRDH

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen