Waarom wordt er nog zo weinig circulair materiaal ingezet, is 40% van de hoeveelheid afval bouw- en sloopafval? Dit neemt verder toe door de bouw op inbreidingslocaties. De toepassing als fundatiemateriaal onder wegen neemt echter af. In het kader van klimaatverandering moeten we het roer omgooien en is een verlaging van primaire grondstoffengebruik van groot belang en ook mogelijk.
Kansen om met beton, asfalt en andere onderdelen de infrastructuur en de openbare ruimte veel duurzamer te maken zijn er volop! En binnen de bestaande regelgeving, zonder meerprijs en kwaliteitsverlies.
In deze bijeenkomst nemen Bouwcirculair en INDUSA, ondersteund door Platform WOW, je mee in het waarom en hoe van circulariteit. Wat is een duurzame infrastructuur? Welke impact hebben overheden op verduurzaming? Waarom moeten materialen duurzamer, welke instrumenten zijn aanwezig om deze doelen te bereiken en hoe doen andere regio’s dat?
In workshops gaan we - afhankelijk van de gestelde vragen en met de inleidingen in het achterhoofd - met elkaar in gesprek om uit te zoeken wat er in de eigen gemeente nodig is om duurzaamheid te implementeren en wat je daar zelf voor nodig hebt.
Jij bent van harte welkom als je als ambtenaar betrokken bent bij inkoop, de grond- weg en waterbouw, de inrichting van de Openbare Ruimte, nieuwbouw of duurzaamheid. Onze focus ligt op de Brabantse gemeenten om de regionale samenwerking te zoeken en stimuleren. Weet dat het de bedoeling is vergelijkbare initiatieven te ondernemen in de andere provincies.
Ga naar de site van Platform WOW om je aan te melden.
Ben je al actief met duurzaamheid aan de slag? Dan is misschien een vervolgbijeenkomst beter passend voor jou. We hebben er nog verschillende gepland. Neem daarvoor contact op met indusa@brabant.nl.