Infra Dialoog | Schoon en Emissieloos Bouwen

15-05-2024 9 keer bekeken 0 reacties

Begin

30-05-2024 om 08:00

Einde

30-05-2024 om 09:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Deze Infra Dialoog gaat over de inzet van schoon en emissieloos materieel bij bouw-, onderhouds- en sloopprojecten. Vooral de stap naar emissieloos werken door gemeenten staat centraal.

Hoe maken we schoon en emissieloos bouwen vanzelfsprekend? Dat is de uitdagende stelling waarmee deze Infra Dialoog start. Schoon en emissieloos bouwen draagt bij aan doelen en ambities op het gebied van stikstof, CO₂ en fijnstof. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, het klimaat en onze gezondheid, maar ook voor de voortgang van bouwprojecten. We gaan in op de meerwaarde die bewoners en aannemers concreet en direct ervaren.

Het programma Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) helpt o.a. gemeenten om alle intern betrokkenen te verbinden en met SEB te beginnen. Er is financiële ondersteuning voor zowel overheden als bedrijfsleven. Als gemeenten het convenant SEB op 1 juli tekenen, kunnen ze daarmee in 2025 financiële steun aanvragen.

Inmiddels ondertekenden het Rijk, 21 waterschappen, 12 provincies, 12 gemeenten en verschillende branchepartijen het convenant SEB en gaan daarmee stapsgewijs werken aan de inzet van emissieloos materieel. Samenwerking van de overheden met de markt is essentieel voor het slagen van de transitie.

0  reacties

Cookie-instellingen