Online Kennissessie: Wat kun je als wegbeheerder doen voor de logistieke sector?

17-05-2023 63 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-06-2023 om 12:30

Einde

07-06-2023 om 14:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Platform WOW organiseert tijdens de Connected Transport Week een online kennissessie voor wegbeheerders om elkaar te informeren en inspireren over slimme oplossingen in de logistieke sector. Denk aan technische ontwikkelingen en het beschikbaar stellen van data-items zoals milieuzones en ze-zones.

Aanleiding voor de bijeenkomst
Er zijn tal van mogelijkheden om als wegbeheerder logistieke verkeersstromen te sturen en om de logistieke sector te faciliteren met behulp van slimme mobiliteitsdiensten. Deze mogelijkheden delen we graag met je. Ook maken we op 7 juni inzichtelijk wat het oplevert als hier gebruik van wordt gemaakt. Denk aan minder emissies, minder oponthoud en meer veiligheid.

Sprekers:
  • Robbert Janssen namens ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, directie Mobiliteit en Gebieden. Robbert is projectleider op het vlak van Connected Transport en Slimme Duurzame Logistiek en Verstedelijking voor het ministerie. 
  • Wilbert van Uden, algemeen directeur Van Uden-Bekx Transport. Wilbert heeft veel ervaring met diverse Connected Transport-diensten in het voertuig en heeft een scherpe visie op de voordelen voor de chauffeur. 
  • Alex Smienk, projectleider verkeersmanagement en Smart Mobility werkzaam voor Overijssel en Vervoerregio Amsterdam.
  • En anderen.
Na deze bijeenkomst: 
  • weet je op welke manieren de logistieke sector aan de slag gaat met slimme mobiliteitsdiensten.
  • kun je als wegbeheerder aan de slag met het opstellen van beleid voor facilitering van logistieke stromen, het configureren van iVRI’s voor conditionele prioriteitsverlening en het vastleggen van logistieke data-items zoals zero-emissiezones en venstertijden.
  • ben je beter op de hoogte van de lopende programma’s en initiatieven en waar de komende periode databronnen zichtbaar worden gemaakt (NWB, NTM, NDW etc.).

 

Inschrijven kan via volgende link:

https://platformwow.nl/agenda/2023/06/kennissessie-wat-kun-je-doen-als-wegbeheerder-voor-de-logistieke-sector?utm_campaign=Uitnodiging+Kennissessie+Wat+kun+je+doen+als+wegbeheerder+voor+de+logistieke+sector%3F+6-6-23&utm_source=Uitnodiging&utm_medium=email

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen