3e Cirkelstad Eindhoven

06-03-2023 74 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-04-2023 om 12:45

Einde

07-04-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In Cirkelstad Eindhoven werken we aan een 'Regionale Circulaire Bouwstrategie' en hanteren we 'Het Nieuwe Normaal', een raamwerk om circulariteit in projecten te evalueren en om te komen tot standaardisatie, normering én een gemeenschappelijke taal.

Op 7 april organiseren Niels Franssen en ik de 3e Cirkelstad Eindhoven sessie en we willen jou graag uitnodigen partner te worden van onze community én zo deel te nemen aan de sessie.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze sessies van waarde zijn voor jou en jouw organisatie om circulariteit te duiden en praktische handvatten te geven zodat jullie het kunnen toepassen in de praktijk. Dit doen we door bij elke bijeenkomst zowel inhoudelijk als interactief aan de slag te gaan met de thema's.
 
In Cirkelstad Eindhoven werken we aan een 'Regionale Circulaire Bouwstrategie' en hanteren we 'Het Nieuwe Normaal', een raamwerk om circulariteit in projecten te evalueren en om te komen tot standaardisatie, normering én een gemeenschappelijke taal. Het raamwerk vertegenwoordigt circulariteit in al zijn facetten in de bouw, infra en vastgoed en biedt handvatten om circulaire activiteiten te objectiveren, te kaderen en tot een formulering te komen van realistische circulaire doelstellingen.
 
Tijdens deze sessie bespreken we de onderdelen: Losmaakbaarheid, Hergebruikpotentie en Adaptief Vermogen. En inmiddels hebben we
al twee inspirerende sprekers.
 
Mike van Vliet gaat ons alles vertellen over losmaakbaarheid en hergebruikpotentie. Waarbij de Building Circularity Index (BCI) wordt gehanteerd om inzichtelijk te maken hoe losmaakbaar de onderdelen en materialen zijn en hoe goed we ze in de toekomst weer kunnen hergebruiken (hergebruikpotentie).
 
Finn Vossen neemt ons mee in de sinds kort gelanceerd flexibiliteitsscan. Een duurzaam gebouw is flexibel en kan meebewegen met de veranderende eisen van de gebruikers en maatschappij. Met de flexibiliteitsscan wordt inzicht gegeven in hoeverre het gebouw opnieuw indeelbaar, her te bestemmen of uitbreidbaar is. Maar ook welke ontwerpeisen nodig zijn om flexibel te bouwen
 
De bijeenkomst op 7 april is van 12:45 tot 17:00 uur in Eindhoven (locatie wordt nog bekend gemaakt).
 
Ben je nog geen onderdeel van de community en wil je dat wel? Of heb je gewoon wat vragen? Ga dan naar onze website via onderstaande link of neem direct contact met ons op.

Link: https://lnkd.in/ejqAjRze

0  reacties

Cookie-instellingen