Online bijeenkomst Direct aan de slag met Circulair Inkopen

26-10-2022 142 keer bekeken 0 reacties

Begin

06-12-2022 om 13:00

Einde

06-12-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Meters maken in de circulaire economie? Door inkoop kun je veel impact maken op succesfactoren als ketensamenwerking, transparantie en duurzaamheid. In deze sessie op 6 december 2022 licht PIANOo - in samenwerking met Nevi - circulair inkopen toe.

Grondstoffen zijn niet oneindig beschikbaar. Beschikbare materialen kunnen we zo efficiƫnt en hoogwaardig mogelijk terugwinnen en hergebruiken voor een nieuw product. Dat is het uitgangspunt binnen een circulaire economie. Waar begin je als je de cirkel wilt sluiten? Wat zijn de eerste stappen in het inkoopproces? Tijd voor tips om u als inkoper, opdrachtgever, contractmanager of duurzaamheidscoƶrdinator op weg te helpen.

Voor wie?

Inkopers, opdrachtgevers en andere stakeholders in het inkoopproces die willen beginnen met circulair inkopen.

Programma

Deze training wordt verzorgd door Sophie de Smet (PIANOo) en Karin van IJsselmuide (Nevi). In deze training komen de volgende 8 stappen van een circulair inkooptraject aan bod:

 1. Circulair, wat en waarom?
 2. Interne organisatie en draagvlak
 3. Een circulaire vraagstelling
 4. Samenwerking
 5. Aanbestedingsprocedure
 6. Meten en beoordelen van circulariteit
 7. Borgen van circulariteit
 8. Managen van circulariteit

Praktische informatie

 • Datum: 6 december 2022
 • Tijd: 13.00 - 15.00 uur
 • Locatie: online
 • Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Deze training is een initiatief van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het is ons voornemen om april of mei 2023 een fysieke bijeenkomst te organiseren voor iedereen die daar de voorkeur aan geeft. Binnenkort wordt deze bijeenkomst toegevoegd aan de PIANOo-agenda.

Aanmelden, klik de link aan en scroll naar de onderkant van de desbetreffende pagina: https://www.pianoo.nl/nl/actueel/nieuws/online-bijeenkomst-direct-aan-de-slag-met-circulair-inkopen

0  reacties

Cookie-instellingen