Silentroads Symposium te Haarzuilens

26-09-2022 74 keer bekeken 0 reacties

Begin

04-10-2022 om 13:30

Einde

04-10-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Koetshuis de Haar: Kasteellaan 1, 3455 RR in Haarzuilens

Het lijkt misschien stil, maar de wereld van (stille) verhardingen is volop in beweging. De achtergrond daarvan typeren we met twee sleutelwoorden: duurzaamheidsambities en Omgevingswet. Hoog tijd om elkaar daarover bij te praten.

dat gaan we doen tijdens de 19e editie van het SilentRoads symposium: Duurzame wegverhardingen – uitdagingen en kansen voor stille wegdekken. Heb je interesse, reserveer dan de middag van 4 oktober alvast in je agenda. Vervolginformatie met het complete programma en de link om in te schrijven komt later deze maand.

We gebruiken de bijeenkomst dit keer om kennis te delen over twee ontwikkelingen die redelijk parallel lopen, maar waar binnen het netwerk weinig kruisbestuiving is. Het gaat enerzijds over de duurzaamheidsambities om te komen tot verhardingen met een lagere CO2-footprint (duurzame mengsels, hergebruik materiaal, lage-temperatuur-asfalt, aanlegproces). Anderzijds zijn er interessante ontwikkelingen rond geluidreducerende deklagen vanuit de Omgevingswet (actualisatie emissie, aangepaste categorisering van deklagen en actualisatie van de kentallen, tijdgedrag) en de realisatie van maatregelen (zoals uit actieplannen en MJPG). De Omgevingswet leidt waarschijnlijk tot een andere portfolio van geluidreducerende deklagen, in de praktijk zullen mogelijk andere categorieën vaker gebruikt worden. Ook duurzaamheidsontwikkelingen kunnen leiden tot andere mengsels en eigenschappen. Ons doel is om tijdens SilentRoads over beide ontwikkelingen kennis te delen, zonder dat we direct inzoomen op de invloed over en weer (risico’s en kansen) en dat we vervolgens kijken wat dat in het gesprek voor vragen en inzichten oplevert. En natuurlijk boeiend om in de afronding te kijken wat de kansen en uitdagingen rond deze ontwikkelingen zijn.

Klik voor het programma op de link: https://silentroads.nl/silentroadsng/node/41

0  reacties

Cookie-instellingen